Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Bygdinvegen 1783
2943 Rogne
Telefon: 41 00 82 57
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Idrett

Idrett

Hos mennesker med ryggmargsbrokk gjør de sterke musklene mye av jobben for å holde kroppen i gang, og det oppstår fare for feilstillinger. Fysioterapi og idrett kan derfor være en god kombinasjon, og det finnes alltid muligheter for tilrettelegging. Alle har derfor nytte av å være i aktivitet. Det er viktig å finne den formen som passer den enkelte.

Det er kommet en lov om hjelpemidler til bruk i idrett. Den øvre grensen for dekning av treningshjelpemidler er satt til 18 år.

Innendørsidrett er f.eks. basketball i rullestol, boccia, bordtennis, curling, friidrett, luftgeværskyting, rullestoldans, svømming, tennis, vektløfting og volleyball. Utendørsidrett er f.eks. bueskyting, dykking, hundekjøring, ispigging, kano / kajakkpadling, kjelkehockey, langrennspigging, orientering, ridning, rullestolkjøring, rullestolpigging, skicart, sykling, og vannski / airchair.

Man kan også være med i ulike klubber som juniorlekene og ungdomslekene, og alle grener innenfor handikapidretten arrangerer stevner, norgesmesterskap og internasjonale stevner. I tillegg kan man delta i ulike konkurranser som f.eks. Paralympics. Det finnes også steder som arrangerer ulike leirer for mennesker med forskjellige funksjonshemninger, som Beitostølen helsesportsenter og Hove-leiren.

Forskjellig utstyr til mosjon som finnes er spesialsete med benstøtte, pulk med tilpasset sete, joggevogn, trehjulsykkel med bolstøtte og fotfeste, og sykkeltrille.

Det enkelte særforbund skal ha tilbud for funksjonshemmede, ha forankring i hele organisasjonen, tilrettelegge for tilbud på alle nivåer, tilrettelegge for utdanning om integrering            , og sørge for brukerinnflytelse og forankre arbeidet internasjonalt.

Dette kapitlet tar bl.a. for seg ulike typer handikapidrett, arrangementer og leirer / opphold som man kan delta på. 

Vil du vite mer?

Last ned  Kapittel 15 av Informasjonspermen

« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS