Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Bygdinvegen 1783
2943 Rogne
Telefon: 41 00 82 57
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Medisinske - Sår

Statistikk over trykksår

Findes det statistikk over hvor mange med ryggmargsbrokk som har fått trykk/sittesår?Skriver oppgave.Hilsen Malene

Hei.

Vet ikke om det finnes statistikk på dette. Derimot så vet jeg at TRS/Sunnås sykehus har hatt fokus på dette emnet den senere tiden. Går du inn HER kan du kanskje finne noe info om dette.
Lykke til med oppgave.

MVH
Marianne

Trykksår

Hei. Jeg har slitt en god stund med trykksår på ryggen nå. I den forbindelse har det blitt tatt både CT og MR. På minst en av disse undersøkelsene ble det funnet luft på "innsiden" av ryggmargen (altså ikke ut mot ryggen). Er dette noe som kan ha sammenheng med ryggmargsbrokket, eller er det mer sannsynlig at det kommer som en konsekvens av såret? På forhånd takk for svar.

Til deg som har et spørsmål vedrørende ”luft på innsiden av ryggmargen”.  At det kan komme til ”gass” eller luftdannelser ved kroniske sår er ikke helt uvanlig. Det er imidlertid meget uvanlig hvis dette skal komme inn i selve ryggmargen. Jeg antar at dette ikke er tilfelle hos deg. Uansett synes jeg at du bør få klarhet i dette enten via din nevrokirurg eller plastisk kirurg som steller med såret.

 

Med vennlig hilsen

Bernt J. Due-Tønnessen

Seksjonsoverlege

Nevrokirurgisk avdeling

Rikshospitalet

Bading i svømmehall etter operasjon

Hei. Jeg har vært inne på riksen å hatt en shuntrevisjon. det gikk kjempe fint.. fjernet stinga den 16.01.06 jeg lurer på når kan jeg reise i svømmehallen igjen?..Hilsen er som elsker å bade

Hei,

Denne gangen kommer svar fra to hold:

Så fremt man ikke har fått noen restriksjoner mot fysisk aktivitet, kan man bade når sårene er grodd. Hvis stingene ble tatt den 16.01.06, bør huden være leget til nå [9.2.06]. Har man sårflater igjen der ruren ikke har falt av, ville jeg ha ventet litt. Hvis såret blir oppbløtt, kan det være inngang for bakterier slik at man kan få infeksjon.

Det er vanlig å anbefale å vente med bading (badekar eller svømmehall) til det har gått en 2-4 uker etter at stingene er tatt, alt etter hvor man har blitt operert. Håper det var litt oppklarende.

Marianne Schrøder
Sykepleier

Et generelt spørsmål vedrørende besøk i svømmehall etter at en har gjennomgått en shuntrevisjon. Det er ikke lett å komme med generell råd vedrørende svømmehall besøk etter shuntrevisjoner. Er imidlertid sårene små og ikke for lange burde det være trygt å besøke svømmehall 1-2 uker etter revisjon. Man bør imidlertid passe på at man ikke får slag, spark eller skader over såret inntil dette er helt grodd og det tar vanligvis 3-4 uker. Dette til din informasjon.

Med vennlig hilsen
Bernt J. Due-Tønnessen
Seksjonsoverlege
Nevrokirurgisk avdeling
Rikshospitalet

« Tilbake
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS