Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Bygdinvegen 1783
2943 Rogne
Telefon: 41 00 82 57
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Medisinske - Urinveier og tarm

Videresende til urolog

HeiKan dere vinderesende disse spørsmålene til en urolog: "Hvorfor opereres det ikke inn kunstig lukkemusel hos barn som ikke har denne? Hva er den medisinske begrunnelsen for at de må vente til de er ferdig med puperteten før denne operasjonen kan tas?"mvh Marit, mor til gutt på 9 år med ryggmargsbrokk.

Hei.

Vi har ikke Urolog knyttet til foreningen, så jeg får desverre ikke videre sndt ditt spørsmål. Håper du finner dine svar.

MVH
Marianne

Operasjon angående inkontinens

Hei jeg er ei jente som har ryggmargsbrokk. Det jeg lurer på er operasjon av blæra. Har en kamerat som har fortalt at han har fått utført en slik operasjon slik at han slipper å gå med "store bleier" vet han trenger en liten bleie i tilfelle uhellet skulle være der. Lurer på hva de gjør før operasjon, hvordan de vil undersøke meg og sån.Lurer selvfølgelig også på hva som blir gjort under operasjon. Hva som blir gjort med kroppen min. Har litt "legeskrekk" men ønsker nok med tiden å få utført en slik operasjon mht sex osv.Hva heter en slik operasjon Takk for svar

Hei.

Foreningen har ikke legekompetanse så det blir vanskelig å gi deg et konkret svar. Du skriver heller ikke hvilken type operasjon det er snakk om.

Her er sitat fra TRS sine sider angående inkontinens:

 

Ulike operasjoner som kan være aktuelle for personer

med ryggmargsbrokk:

• Utvidelse av blæren for å få økt kapasitet.

• Kunstig lukkemuskel.

• Urostomi (urinavledning): Et stykke av tarmen

sys til endene av urinlederne og derfra til huden,

slik at man får samlet urinen i en pose på

magen.

• Kontinent urostomi (kontinent urinavledning):

Tarmstykket monteres under huden på en slik

måte at urinen ikke lekker ut, men må tømmes

med intermitterende kateterisering.

 

Hvis det blir aktuelt å operere for deg, kan du be om en nøye gjennomgang av hva som kommer til å skje før, under og etter operasjonen. Dette vil kunne være til hjelp for i forhold til din legeskrekk.

 

Lykke til.

 

MVH
Marianne Schrøder

Pottetrening?

Gutt som nå er blitt 15mnd, lite affisert, har kun hatt korrigering på føtter med gips og skinner. Han har etterhvert lekket mindre urin enn tidligere, har ikke hatt problem med uvi, nå kommer det mer i posjoner hva kan dette bety ? Han har og hatt lite problemer med avf, men det kommer ofte når han gråter ? Når evnt begynne med potterening/ er det vits ?

Hei.

Så hyggelig å høre at din sønn har lite problemer.

At han lekker mindre urin enn før, og at det kommer i porsjoner kan bety at han begynner å få kontrollen på musklene. At han lekker avføring når han gråter kan bety at han ennå ikke har kontroll på lukkemuskelen i endetarm. Men jeg har ikke legekompetanse så jeg kan ikke gi deg et fasitsvar på dette.

Du skriver ikke om han er blitt utredet ang inkontinens for urin og avføring. 
Erfaringsmessig så har mange problemer med blære og tarm selv om bena er lite affisert. Er han ikke utredet for dette så be om det.

 

Angående pottetrening så er det vanskelig å svare på. Gi deg selv spørsmål om du ville starte opp med pottetrening nå på din sønn, hvis han ikke hadde Ryggmargsbrokk. 
Hvis du mener med ditt spørsmål om det er vits med pottetrening fordi han kanskje har inkontinensproblemer, så er min personlige mening at man skal behandle/oppdra barn med Ryggmargsbrokk (og/eller Hydrocephalus) slik man ville ha gjort det med et funksjonsfrisk barn. La barna få oppleve det samme selv om våre barn kanskje gjør ting på en litt annen måte.
Men som sagt så er jeg ikke fagperson på dette området.
Mitt råd er: Gjør det du føler er rett for ditt barn i forhold til alder og i forhold til diagnose.

MVH
Marianne Schrøder

MVH
Marianne Schrøder

« Tilbake
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS