Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Tok padle- tak for livet!

Tok padle- tak for livet!
Det er kjekt å være med på NU sine leirer, for da møter man gamle kjente og blir kjent med nye. I sommer deltok Marion Alver (fra venstre) og Vibeke Høili Johansen fra Ryggmargsbrokk- og hydrocephalusforeningen på sommerleir med denne gjengen. Foto: Privat.

 

Av: Vibeke Høili Johansen 

1-4 august ble årets sommerleir med NU (Norilcos Ungdom, forening for stomi og reservoaropererte) avholdt. Hovedaktiviteten i år var padling, finansiert gjennom Exstrastifelsesprosjektet. Mange storkoste seg i på vannet mens de tok tøffe padletak med latter og god innlevelse. Slik nyter vi livet på sommerleir med NU.

-          Padlinga var kjempe artig! Jeg og min padlepartner forsvant på oppdagelsesferd i helt idylliske omgivelser. Det var rolig og stille ute på sjøen, og temperaturen var helt herlig. Men jeg tror nok at det var litt kaldere i sjøen, sier arrangementsansvarlig Christel Nåmdal.

Hun forteller videre at det var et fint område å padle i, det var et veldig bra sted for folk å bade, og til å slappe av i solen/skyggen. Det lettet det praktiske ved at det var heis for de som trengte hjelp til å komme seg i båten. 

-          Selvsagt ble hele dagen meget vellykket for oss arrangementsansvarlige med så dyktige, positive og flinke deltakere! Sier Christel.

Godt humør kommer raskt
Alle hadde med seg matpakke. Dette viste seg at var lurt, for man blir fort sulten når tida flyr. Gode samtaler og latter spredtes over området både på land og i vann. Det ble en flott dag der man fikk rørt på seg, utfordret seg i vann- aktiviteter og til å dele erfaringer.

Det gode humøret kommer raskt på leirene til NU. Så fort man møtes i bussen som kjører deltakere til hytta, eller når man møtes på hytta er godstemninga i gang. Den første kvelden blir som regel brukt til oppvarming sosialt, og denne torsdagen var intet unntak. Noen tok seg også en tur for å sjekke nærområdet. Padlingen neste dag ble derfor en lek og gjorde stemningen stigende.

NU- gjengen fikk en dag i sola der de som ville kunne padle seg en tur. Dette var hovedaktiviteten på årets sommerleir. Her er Vibeke Høili Johansen med sin padlekamerat. Foto: Privat.

Tilbake på Hytta etter padlinga på fredag, var det noen som tok seg en «time- out» på rommene sine, mens andre spilte spill.

Mestring i trygge omgivelser
Vi fikk besøk av Camilla Marie Andersen, og Henning Meling. De var begge helsearbeidere, og kom til oss for å snakke om psykisk og fysisk mestring. Fredagskvelden var de sammen med oss for å bli kjent, og de var tilgjengelig for gode samtaler med de som ønsket det.

På lørdag holdt de et foredrag om det å mestre hverdagen når man har enkelte utfordringer slik vi i Norilco kan oppleve å ha.

-          Jeg synes foredraget deres var veldig interessant, og de var spennende å høre på, sier Marion Alver.

Foredragsholderne hadde en egen evne til å engasjere publikummet. De pratet høyt og tydelig, hadde en humoristisk kontakt med hverandre, og blikk- kontakt med ungdommen.

Temaene som ble bragt på bane var nok noe man kunne kjenne seg litt igjen i. Dette var et flott prøveprosjekt finansiert av Exstrastifelsen! Super ide fra de arrangementsansvarlige.

Etter det faglige kunne man gjøre det man ønsket. Noen hadde uteaktiviteter, mens andre spilte spill inne. Godstemninga nådde sitt klimax! Jeg tror aldri jeg har opplevd så mye latter, tull og tøys med «unge voksne» over et spill Yatzi. Alt var plutselig morsomt! Om dette var et tegn på at folk var litt slitne, eller at folk slappet av sammen, er usikkert. Men jeg tror nok det var det siste.

En super leder går av
Det er ingen hemmelighet at det var med et stort vemod at vi tilbragte vår siste sommerleir sammen med leder Thomas Nylund. Han går nå over i de voksne rekker etter vinterkonferansen. – Thomas, du er helt fantastisk! En stor humørspreder, og et varmt vesen! Tusen takk for den innsatsen du har gjort som lederen vår! Jeg er sikker på at vi er mange som har opplevd en varm velkomst inn i Norilco, og fått gode opplevelser, samtaler, og mye latter, blant annet takket være deg. Jeg er en av dem J Lykke til videre kjære Thomas!

Takk også til våre arrangementsansvarlige, Christel og Martin, for nok en vellykket leir med masse morsomt innhold J Vi var nok en sliten, men fornøyd gjeng som vendte snutene hjemover. 


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS