Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Beitostølen Helsesportsenter

Beitostølen Helsesportsenter
Opphold for barn med ryggmargsbrokk/hydrocephalus ved Beitostølen Helsesportsenter.

 

Beitostølen Helsesportsenter er en institusjon innen spesialisthelsetjenesten som tilbyr re-/habiliteringsopphold for barn, ungdom og voksne med funksjonsnedsettelse. Vi ønsker gjennom våre tilbud å skape et grunnlag for aktivitet og deltakelse - i skole og fritid.

FOR HVEM

Målgruppen er barn og unge i alder 6 -16 år med ryggmargsbrokk og/eller hydrocephalus. Tilbudet passer for de som kan gjøre seg nytte av et tilbud tilrettelagt for gruppe. Selv om tilbudene foregår i en felles ramme, er det gode muligheter for individuell tilrettelegging. Barn tas inn med ledsager. Foresatte får bistand hos oss til å søke om opplæringspenger.

Vi er opptatt av at barn med med ryggmargsbrokk kan møte andre barn med ryggmargsbrokk på Beitostølen. Derfor setter vi opp dette oppholdet spesielt for de som er tilknyttet Ryggmargsbrokk og Hydrocephalusforeningen i vår inntaksplan. TRS på Sunnaas bidrar i planlegging og gjennomføring av 20. oktober - 8. november 2014 (3 uker).

OM OPPHOLDET

BHSS kombinerer bruk av tilrettelagt fysisk aktivitet med medisinsk, pedagogisk og sosialfaglig veiledning og oppfølging. Stort utvalg av aktivitetshjelpemidler for utprøving og opplæring. Fokus på tidsriktig aktivitet som andre barn og unge driver med. Egne økter for vedlikeholdsundervisning i samarbeid med lokal skole. Lokalt fagpersonell er velkommen på besøk siste uke av oppholdet. 

Vårt hovedvirkemiddel er tilrettelagt fysisk aktivitet, og mulighetene under et opphold er mange. Vi nevner for salaktivitet, basseng, medisinsk treningsterapi, ridning, rullestolspigging, sykling (singel, tandem, 3-hjul, samt armsykling), roing/padling, turgåing, bueskyting, orientering, ballspill, klatring (terreng, klatrevegg ute/inne), friluftsliv med mer.

SØKNAD

Ta kontakt med fastlege eller spesialist som søker om oppholdet for deg. Det er ikke eget søknadsskjema, søknad kan gjerne skrives i brevs form. Søknaden merkes “Barn RMB 2014”.

Søknadsfrist er 1. juni 2014.

 Du kan lese mer på www.bhss.no. Du er også velkommen til å kontakte oss på tlf. 61340800 eller epost: legekontor@bhss.no.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt!


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS