Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Sigurjon skaper hjemmefølelse på Kulturkafe

Sigurjon skaper hjemmefølelse på Kulturkafe
Sigurjon Bjarni Svendson (17) har veldig lett for å prate med folk på diverse språk, og er svært interessert i å prate med mennesker fra andre kulturer. Dette ble lagt merke til på Kulturkafeen der han begynte å jobbe høsten 2014. Han trengtes blant alle menneskene som kommer dit. Sigurjon fikk en viktig rolle, for slik kunne flyktningene få en ordentlig nordmann å prate med.

 

Tekst: Vibeke Høili Johansen

Foto: Vibeke Høili Johansen og privat

 

Hvordan synes du det er å hjelpe andre på denne måten, Sigurjon?

Hvordan da?

 

Ønsker flyktninger alt godt
Hun forteller videre at de tok kontakt med frivillighetssentralen, for å høre om det fantes noe som Sigurjon kunne bidra med. Det hadde blitt innvilget midler til å starte en kulturkafe, for mennesker som kommer til voksenopplæring for å lære seg norsk. Så snakket de med skolen, og han fikk fri to fredager i måneden for å gjøre dette. Han møter opp halv ni og er der til halv tre.

På Kulturkafeen jobber Sigurjon med flyktninger.

Den språkinteresserte tenåringen skal snakke med innvandrerne, og hjelpe dem med norsk. Det er positivt at han klarer å gjøre seg forstått for andre utenfor Norge. Han kan litt kinesisk, japansk, arabisk, tyrkisk, spansk, tysk, fransk, og engelsk. Han har også vært til god hjelp når det har kommet fremmedspråklige elever på skolen. Sigurjon tror at språkinteressen kommer fra faren hans, fordi det er mange på den siden av familien som også er glad i snakke med mennesker fra andre kulturer.

 

Sigurjon er god ressurs på Kulturkafeen  
Hva syns du om at han fikk denne jobben, Sveinn?

Sigurjon og foreldrene hans snakket med de ansatte på Kulturkafeen nå siste gangen før sommeren. De fortalte at gutten skal begynne på videregående skole, og spurte om det var mulighet for at han kunne fortsette å jobbe der. De ansatte på Kulturkafeen sa at han var en veldig god ressurs for Kulturkafeen, og de ville veldig gjerne at han skulle fortsette å komme dit til høsten også. Det er ikke alle innvandrere som har sett personer som bruker rullestol. Bare det at det kommer en rullestolbruker som er åpen og som ønsker å prate med folk er veldig viktig. Sigurjon betyr veldig mye for denne kafeen.

Sigurjon forteller at han ikke har opplevd at noen av innvandrerne har spurt han om hvordan det er å bruke rullestol, men han er veldig åpen for slike spørsmål hvis noen lurer på noe.

Gudbjørg forteller at de har snakket med videregående skole, og det skal bli lagt inn i programmet hans på skolen, slik at han kan fortsette å jobbe der når han begynner på videregående.

Sigurjon syns ikke det har vært skummelt å engasjere seg på Kulturkafeen, så alle som tror de har noe å bidra med, og som har lyst til å engasjere seg på frivillighetssentralen, syns han at burde ta sjansen på å prøve det.  Fra neste år tror han også at det kommer til å komme enda flere innvandrere fra Syria.

Den språk flinke ungdommen ønsker en gang i fremtiden å jobbe som tolk.


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS