Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Snakker om bevegelsesbegeistring

Snakker om bevegelsesbegeistring
Miriam Ormøy Ibsen og Marit Bjørnskau Grimsrud har kjent hverandre i noen år, og hatt mange gode samtaler om hva de står for, mener og tenker. De ønsket å lage et foredrag for å nå ut til andre med budskapet sitt.

 

-          Vi hadde en lekende holdning til dette prosjektet, og da ble det ikke så blodseriøst. Når budskapet ditt er tydelig, og du finner noe du brenner for, så tror jeg mye gjør seg selv, sier Marit.

Intervjuere: Sindre Opheim Hurlen og Vibeke Høili Johansen

Tekst: Vibeke Høili Johansen

Foto: Privat

Miriam har ryggmargsbrokk og hydrocephalus, og Marit har CP. De fant tonen i løpet av studietiden, og skjønte at de hadde felles mål og verdier, som begge ønsket å formidle til andre. De mener at for å lage et foredrag, bør du finne det du ønsker å være tydelig på, og hva som er viktig å få gjort først. Så kan du vente med det som ikke haster like mye. Å skape struktur i hobbyen er viktig.

-          Prøv å hoppe i det! Ikke la det bli med tanken, tør å utfordre seg selv, eventuelt sammen med en kollega eller venn, sier Miriam.

Få folk til å tenke
Jentene fant på tittelen «Bevegelsesbegeistring» ved å sette seg ned med hvert sitt ark. Uten å se på hverandre skrev de ned forslag rundt det de er opptatt av og brenner for. Ord som de syntes passet til innholdet i foredraget. En av dem hadde skrevet bevegelse, og den andre begeistring.

-          Da fant vi ut at vi ville slå disse to ordene sammen. Vi vil at tittelen skal gi mening, men samtidig få folk til å tenke litt, sier Miriam.

Hvordan var prosessen fra skrivestart, frem til første foredrag?

-          Vi bestemte oss for å lage et visuelt foredrag. Så fant vi ut hvordan vi ville at det skulle se ut, forteller Miriam.

Marit forklarer videre at de hadde et word-dokument med mange tanker. Dette tankekartet ble etter hvert skissen til de forskjellige kapitlene i foredraget. Marit ble også kalt inn til et likestillingsmøte på UIA (Universitetet i Agder). Dette var helt tilfeldig fordi de trengte ulike grupper som kunne snakke om tilgjengeligheten der, på et styremøte de hadde. Tilretteleggingskonsulenten hadde da tipset om henne. Dette var helt i startfasen, da jentene knapt hadde begynt å tenke på foredraget. Hun tok sjansen og sa at de så vidt hadde startet et foredragsprosjekt om dette temaet. Det ble vist stor interesse for prosjektet til jentene, og det la press på dem i startfasen.

Dette ble en prosess for dem.

-          Hvis du går ut til verden og sier at du jobber med et foredrag, så har du allerede sagt til folk at du gjør det. Du må tørre å ta det så seriøst at du tror på det og kan si til folk at nå holder jeg på med et slikt prosjekt. Også må du tørre å sende mail, sier Marit.

Stian Barsnes Simonsen ble mentor
Jentene skrev en liste over mennesker som kunne være lurt å snakke med, fordi disse hadde ulike gode egenskaper og erfaringer som vi kunne lære noe av, ifølge Marit. Jentene skjønte fort at de måtte ta kontakt med folk hvis dette skulle bli til noe, og Marit hadde hatt mailkontakt med Stian de siste årene. De tok en telefon til han for å få litt feedback, fordi han har mye erfaring fra konferanser og lignende.

Hva har vært Stian sin rolle?

-          Han har hatt noen gode tilbakemeldinger. Han har mye erfaring som ikke vi har, sier Miriam.

-          Han har gitt tilbakemeldinger på spørsmål om pris på ulike foredrag, for eksempel. Vi ønsker å være profesjonelle – men samtidig tilgjengelige. Stian er heldigvis tilgjengelig for kontakt ved behov. Alltid fokusert og tilstede, med sitt sprudlende humør, sier Marit.

Jentene blogger også
Jentene ønsket flere arenaer, der de kunne fortelle om seg selv og hva de holdt på med. Derfor startet de en blogg, der det skrives om ting som engasjerer dem. Dette nettstedet er på mange måter en forlengelse av foredraget deres.Temaer som går igjen er likestilling, drivkraft og mestringsfølelse – samt galgenhumor, noe Miriam mener er viktig.

-          Vi får også inn tips og tilbakemeldinger, og vi oppdaterer folk på hvordan det går med prosjektet vårt, utdyper Marit.

Ønsket ikke å «please» noen
Hvordan har tilbakemeldingene vært?

-          Jeg tror vi bare har fått positive og konstruktive tilbakemeldinger. For å forbedre og utvikle foredraget til å bli så bra som mulig. Det virker som om de som har hørt på foredraget, og som følger oss, har troen på dette, svarer Miriam.

-          Det er så merkelig for oss at noe vi alltid har ment og tenkt skal være så bra. For dette er ikke holdninger, tanker og meninger vi har for å «please» noen. Vi har bare ment det fordi det har vært viktig for oss. Vi brukte lang tid på å fordøye det å få ros for den vi alltid har vært, forteller Marit.

Da jentene hadde en testrunde i startfasen, tok de ikke betalt for foredragene de holdt. Nå tar de betalt for stort sett alle foredrag de holder. De er opptatt av å ikke bli for dumsnille, og syns det er viktig å kreve litt for jobben de gjør. Det er alltid en utfordring å tenke pris, syns de begge, men for å kunne utvikle prosjektet så er det alltid sunt med noen midler.

Foreløpig er dette noe jentene gjør ved siden av jobb og studier.

-          Jeg føler at dette prosjektet har gitt meg enda mer energi. Med en gang jeg kan jobbe med foredraget i vanskelige perioder, så kjenner jeg at det gir meg noe positivt. Jeg vet ikke hvordan tunge tider hadde vært for meg hvis ikke jeg hadde hatt foredraget å holde på med, forteller Miriam.

Marit har en mastergrad i samfunnskommunikasjon, og jobber som førstekonsulent i NAV. Også for henne ligger det mye motivasjon i foredraget:

-          Jeg har kjent på det samme som Miriam. Du har gnisten til dette, fordi du mener det så sterkt. Det blir så lystbetont når du kan sette alt dette sammen, for at det skal nå ut til mennesker, forteller Marit.

Jentene vet at det ligger flere muligheter der fremme, dersom de skulle få lyst til å satse hundre prosent på foredragsdrømmen. Men de er allerede stolte over hva de har oppnådd – som en bigeskjeft med muligheter om å gjøre prosjektet enda større i fremtiden.

Om du har blitt nysgjerrig på hva jentene snakker om i foredraget sitt, kan du følge med på prosjektet deres, og holde deg oppdatert så du finner ut når deres neste foredrag holdes.

Miriam og Marit har en hjemmeside og blogg, som du finner her:

https://bevegelsesbegeistring.com/

Jentene kan kontaktes på denne mailen:

kontakt.bevegelsesbegeistring@gmail.com


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS