Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Independent Living-festivalen arrangeres på nettet

Independent Living-festivalen arrangeres på nettet
Independent Living-festivalen er Norges største feiring av funksjonshemmedes kamp for likestilling og frihet. Vanligvis skjer feiringen i Oslo sentrum, men i år er det mulig for folk fra hele landet å delta – fra sin egen stue.

 

Tekst: Helge Olav Haneseth Ramstad, Redaktør i Samfunnspolitisk avdeling,
ULOBA Independent Living Norge SA.

illustrasjonen er laget av Johan Reisang og Ela Burja.

 

Korona-situasjonen hindrer oss i å samles fysisk til festival i år. Men det blir både seminar,parade og etterfest – på nett. Vi har flyttet hele Independent Living-festivalen online, og ønsker deg hjertelig velkommen til å delta sammen med oss 5. og 6. juni.

 

 Hell i uhell
– Det er selvfølgelig trist at vi ikke kan møtes og ha fysisk festival slik vi pleier, men samtidig åpner det å arrangere festivalen på nett for enda flere deltakere enn vi ellers kunnehatt, sier festivalgeneral Anneth Nielsen. – Vi vet at det er mange som gjerne ville ha deltatt på festivalen, men som av ulike årsaker ikke har mulighet til å reise til Oslo for å være med. Nå kan de delta på hele festivalen hjemmefra.

 

Det store likestillingsbrølet
Er det greit at staten Norge ikke tar hensyn til FNs funksjonhemmedekonvensjon? Er det greit å holde funksjonshemmede utenfor arbeidsmarkedet? Er det greit å stue funksjonshemmede inn iinstitusjoner i stedet for å tilby individuelle løsninger? Er det greit at postnummeret man har er det som skal avgjøre hva slags liv funksjonshemmede skal få leve?

 

Dette er problemstillinger vi tar opp i Independent Living-webinaret «Det store likestillingsbrølet» , fredag 5. juni kl 12.00–14.30.

Vi har invitert noen av likestillingskampens tydeligste stemmer til å innlede, og kommer til å utfordre sentrale politikere på hva de har tenkt å gjøre for å bidra til likestilling for funksjonshemmede framover.

 

Av innlederne kan nevnes:

-          Sofie Frost, skuespiller og Slam-poet

-          Trine Skei Grande, partileder i Venstre

-          Hanne Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud

-          Luca Dalen Espseth, rådgiver i foreningen FRI

 

Les mer om Independent Living-seminaret – Det store likestillingsbrølet:

https://www.facebook.com/events/479707332691869/

 

Stolt, sterk, synlig!
Stolthetsparaden finner sted online, lørdag 6. juni. Appellantene slippertil mellom kl 12 og kl 13, men det blir mulig å delta i den digitale paraden hele dagen. Dette kan bli tidenes største Stolthetsparade med funksjonshemmede, assistenter, politikere og andre allierte! Post et bilde av deg selv og din parole, og vær stolt, sterkog synlig, du også. Beste festivalbilde vil få en overraskelse i posten!

 

Les mer om Stolthetsparaden:

https://www.facebook.com/events/479707332691869/

 

Stolt Quiz
Vi pleier å avslutte Independent Living-festivalen med Stolt Natt - en real fest for alle deltakerne. I år må vi feste hver for oss, og vi har derfor valgt å invitere til quiz og standuppå nett fra kl 19, lørdag 6. juni. Christer Torjussen er hyret inn som quizmaster, litt for å sikre at quizen blir sånn passe vanskelig, men aller mest for å sørge for at standupen blir veldig morsom.

 

Les mer om Stolt Natt:

https://www.facebook.com/events/203977894070405/


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS