Kontaktinformasjon

Ryggmargsbrokk- og
hydrocephalusforeningen

Telefon:
E-post: post@ryggmargsbrokk.org

Annonser:

Koronasituasjonen på Beitostølen Helsesportsenter

Koronasituasjonen på Beitostølen Helsesportsenter
Marion Alver var på et rehabiliteringsopphold på Beitostølen Helsesportsenter i mai i år. Hun forteller hvordan det var å være en av de første unge voksne, som kom på opphold etter at koronaviruset hadde forårsaket stengte dører i flere uker.

 

Tekst: Vibeke Høili Johansen

Foto: Privat

 

Før Norge stengte ned 12. mars i år på grunn av Koronaviruset, fikk Marion svar på at hun fikk plass på et opphold på Beitostølen helsesportsenter i midten av mai. Rundt påske sendte hun en mail, for å få informasjon om hva som skulle skje fremover.

Hvem kan komme på rehabiliteringsopphold nå?

Annerledes hverdag
Det var færre folk på huset, men antallet økte gradvis opp mens Marion og resten av gruppa hennes var der. Dette er noen av reglene hun og de andre deltakerne måtte forholde seg til da de kom til Beitostølen helsesportsenter i midten av mai: 

Reglene under matservering og antall fritidsaktiviteter ble endret den siste uka Marion var der. 

De som bada i bassenget skiftet på rommet sitt både før og etter bading, for å ikke ha nærkontakt i garderoben.

Sirkeltreningen var annerledes enn det pleier å være ved at alle hadde en matte hver, også hadde man egne manualer, strikk og annet treningsutstyr. De utførte de samme øvelsene, men holdt seg på et sted. Før og etter treningsøkter i treningsrommet spritet alle hendene. Alle treningsapparater måtte sprites ned før og etter treningsøktene, for å forhindre smitte.

Det var ikke lov til å ta imot besøk, og man kunne ikke ta permisjon.

Det var begrenset hvor ofte man fikk dra til butikken. En eller to personer fra hver gruppe handlet for alle på sin egen gruppe. Marion hadde ikke noe kortere opphold enn planlagt.

Det er flott at driften på Beitostølen Helsesportsenter kan fortsette på tross av koronaviruset, for dette stedet betyr mye for veldig mange. 


« Tilbake Skriv ut artikkel   Skriv ut artikkel
Tips en venn Tips en venn

Til (mottakers e-post adresse)
Fra (din e-post adresse)
 
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS